Certyfikat
Tak
infolinia techniczna:
700 - 1500
Anna - 511 461 002
Paula - 517 157 525
700 - 1500
22 571 61 61
UWAGA
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU.
Powiat Garwoliński / Gmina Maciejowice
Kwas buraczany to klarowny, ciemnofioletowy płyn, który powstaje w procesie kiszenia buraków. Zawiera wszystkie cenne składniki zawarte w burakach: witaminy – m.in. A, C, z grupy B, składniki mineralne – m.in. potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan, miedź, cynk, zwiększa dostępność witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego (witamina B9), spowalnia utratę witaminy C z buraków – mimo długiego przechowywania jej poziom w kiszonkach jest nadal wysoki, jest naturalnym probiotykiem – zawiera pożyteczne dla zdrowia bakterie kwasu mlekowego, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn – kwas mlekowy i błonnik zawarty w buraku pobudzają pracę jelit, ma właściwości zasadotwórcze, przeciw przeziębieniowe, antyrakowe.