Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie

22 571 61 61

infolinia techniczna: 

700 - 1500

Anna - 511 461 002
Paula - 517 157 525   

700 - 1500
22 571 61 61 

 

UWAGA

TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU.

Facebook Polski Ebazarek
Panel wystawcy

Kwas z buraków czerwonych

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Tak

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

10,00 zł/l Cena do negocjacji

Kawęczyn

Powiat Garwoliński / Gmina Maciejowice

Kwas buraczany to klarowny, ciemnofioletowy płyn, który powstaje w procesie kiszenia buraków. Zawiera wszystkie cenne składniki zawarte w burakach: witaminy – m.in. A, C, z grupy B,  składniki mineralne – m.in. potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan, miedź, cynk,  zwiększa dostępność witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego (witamina B9), spowalnia utratę witaminy C z buraków – mimo długiego przechowywania jej poziom w kiszonkach jest nadal wysoki, jest naturalnym probiotykiem – zawiera pożyteczne dla zdrowia bakterie kwasu mlekowego,  wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn – kwas mlekowy i błonnik zawarty w buraku pobudzają pracę jelit, ma właściwości zasadotwórcze, przeciw przeziębieniowe, antyrakowe.